José Bovét nem engedték be Kanadába

A globalizációkritikus mozgalom emblematikus képviselőjétől a montreali repülőtéren megtagadták a belépést Kanadába, és visszaküldték Európába. Az európai parlamenti képviselő francia parasztvezért a Kanadaiak Tanácsa hívta meg, hogy egy előadói körút keretében több rendezvényen is beszéljen arról, hogy miért ellenzi az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezményt (CETA) .

josebove2

José Bové twitteren írta ma hajnalban (ottani idő szerint tegnap este), hogy a montreáli reptéren 3 órán át kekeckedtek vele, és nem engedték belépni Kanadában. “Úgy látszik, azokat, akik ellenzik a CETA-t, nem látják szívesen ebben az országban” – jegyezte meg keserűen José Bové.

Egyelőre senki semmiféle magyarázatot nem adott arra vonatkozóan, hogy miért tartóztatták fel José Bovét a reptéri határon.  “Mindenesetre, úgy néz ki, hogy az áruk és javak szabadon bejuthatnak Kanadába, de az Európai Parlament tagjai nem.  Különösen azok nem, akik kritikusak a CETA-val szembern. Hát, ez nem túl demokratikus” – írta egy levelezőlistán Sujada Dey, a Kanadaiak Tanácsa kampányfelelőse.

A Kanadaiak Tanácsa nevű civil szervezet most azt kéri, küldjünk twitteren üzenetet a kanadai miniszterelnöknek, kérdőre vonva, miért nem engedték a Bovét az országba?

“PM @JustinTrudeau, why was @josebove denied entry into Canada? We join with the @CouncilofCDNs in wanting to hear his concerns about #CETA!”

(Forrás: European parliamentarian & CETA critic Jose Bove denied entry into Canada)

Egy gondolat a(z) “José Bovét nem engedték be Kanadába” című bejegyzésnél

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s