Breaking: José Bové mégis bejuthat Kanadába?

Valószínűleg a nemzetközi felháborodás hatására a kanadai hatóságok meggondolták magukat, és mégis beengedik az országba José Bové európai parlamenti képviselőt, aki végül mégiscsak beszélhet arról, hogy mik a gondok az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezménnyel (CETA).

jose_bove_meeting_lyon_2_crop_600ox

(José Bové egy lyoni fórumon – a kép forrása: Wikimedia Commons)

Tegnap reggel számoltunk be arról, hogy a kanadai hatóságok megtagadták a globalizációkritikus francia parasztvezértől a bejutást Kanadába. Akkor még úgy nézett ki, hogy egy szerda délutáni járattal jön vissza Európába a montreali reptérről. Este már, ha jól emlékszem, az európai zöld pár írt twitteren arról, hogy úgy tudják, mégis beengedik Bovét Kanadába. 12 órával ezelőtt pedig maga José Bové írta meg rövid twitter üzenetben, hogy a ügyében jelentős fordulatként a kanadaiak egy különleges, 7 napig érvényes vízumot adtak neki, így végül mégis beszélhet a CETA-ról.

Mindenesetre, az a hír, hogy Bovétól megtagadták a belépést Kanadába, bejárta a világsajtót, és rengetegen tiltakoztak a kanadai miniszterelnöknek küldött twitter üzenetben is. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a kanadai hatóságok mégis meggondolták magukat. Gondolom, a CETA tervezett október végi aláírása előtt nem akarták, hogy még nagyobb botrány legyen az ügy miatt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s