Repülőgép meghibásodás miatt csúszik a CETA aláírása?

Azok után, hogy a belgák CETA-val kapcsolatos vonakodása miatt le kellett fújni a csütörtökre tervezett EU-Kanada csúcstalálkozót, most további órákat csúszhat a CETA aláírása.

trudea_ctnews

(THE CANADIAN PRESS / Adrian Wyld)

Fél órával azután, hogy felszállt a kandai miniszterelnök, Justin Trudeau repülőgépe, mechanikai problémákat észleltek a gép fékszárnyain, s emiatt vissza kellett fordulnia. Azóta már újra elindult a kanadai kormányő, de a hírek a közjáték másfél órás késést eredményezett. Emiatt valószínűleg csúszni fog az EU-Kanada szabadkereskedelmi egyezmény (CETA) ma délre tervezett aláírása is. (A Bizottság által tegnap közétett menetrend szerint 10.30-kor kezdődött volna a mai csúcstalálkozó, s 12.15-re hirdették meg a sajtótájékoztatót. A Trudeau gépe újraindulásának 90 perces csúszása miat az eredeti menetrend borulhat.)

Frissítés: időközben az Európai Tanács elnökének szóvivője is megerősítette, hogy a csúcstalálkozó Trudeau késése miatt kb. 1,5 órával később, délben kezdődik. Az RTBF belga tévécsatorna szerint az aláírási ceremóniára 13.25 körül kerül sor. Eközben a TTIP Game Over kezdeményezés 150 aktivistája tüntet az Európai Tanács épülete előtt a CETA tervezett aláírása ellen.

Szegény Trudaeu-t az ág is húzza… Ennyi kedvezőtlen előjel után talán mégsem kellene tovább erőltetni ezt az egyezményt…

(Forrás: CTVnews. Gyarmat blog)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s